Beskrivning

Citykartan Klippan innehåller en kommunöversikt och tätortskarta samt kartor över Ljungbyhed och Östra Ljungby/Stidsvig. Rubriker och brödtexter på svenska och engelska. Tydliga kartbilder i bra skala som visar besökare vägen till det mesta av det bästa.

Citykartan finns i alla Skånes kommuner.

Citykartan Klippan är en del av ett koncept med kartor över samtliga Skånes 33 kommuner. Kartorna innehåller innovativa och moderna kartbilder med modern och tydlig layout. Fokus på shopping och butiker, hotell, restauranger, caféer, kultur och besöksmål. Bland Klippans kommuns större sevärdheter är Söderåsens Nationalpark och S:t Petri Kyrka de man “måste” se och uppleva! Söderåsens nationalpark är norra Europas största sammanhängande och skyddade lövskogsområde och Sveriges 27:e nationalpark. Den unika biologiska mångfalden ska få utvecklas så naturligt som möjligt. Områdets värde säkras därmed för framtiden och efterkommande generationer. Huvudentrén till parken ligger i Skäralid och en andra entré finns i Röstånga. I Klippan ligger
St Petri kyrka, en av Sveriges arkitektoniskt mest fulländade kyrkor, ritad och konstruerad av arkitekt Sigurd Lewerentz. Kyrkan invigdes 1966 och bland utsmyckningarna märks bl a en dubbelgobeläng skapad av Sven X:et Eriksson och vävd av Barbro Nilsson, krucifix av elfenben designad av Christian Berg. I det låga klocktornet hänger fyra klockor med ingjutna dikter av Bo Setterlind.

 

Citykartan Klippan är miljövänlig.

Kartorna trycks på ett 100 procent FSC-märkt träfritt returpapper av bästa kvalitet. Kartorna trycks i Skåne för att undvika långa transporter. Distribution sker via kartans samtliga annonsörer och samarbetspartners som Öresundsbron, turistinformationen på Knutpunkten i Helsingborg med flera. Tillgänglig för alla Skånes turistbyråer genom Kartverkets distribution.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Klippan – Beställ Citykartan här!”