Beskrivning

Citykartan Skurup innehåller en kommunöversikt, en tätortskarta och kartor över Abbekås, Rydsgård och Skivarp. Rubriker och brödtexter på svenska och engelska. Tydliga kartbilder i bra skala som visar besökare vägen till det mesta av det bästa.

Citykartan finns i alla Skånes kommuner.

Citykartan Skurup är en del av ett koncept med kartor över samtliga Skånes 33 kommuner. Kartorna innehåller innovativa och moderna kartbilder med modern och tydlig layout. Fokus på shopping och butiker, hotell, restauranger, caféer, kultur och besöksmål.

Skurups kommun ligger mellan Malmö och Ystad och i kanten av Österlen söder möter kustlinjen Östersjön och i norr har du Romelåsen. I kommunen finns det slott, skånegårdar och öppna vidder. Det var här Nils Holgersson startade sin underbara resa genom Sverige och hit han längtade tillbaka under sin resa. Här finns också fina badstränder, cykelvägar, sköna naturområden, massor av sevärdheter samt en mängd fritidsaktiviteter.

Skurup ligger nära Europa och Sturups internationella flygplats ligger endast 15 kilometer från tätorten och med tåg når du Köpenhamn på mindre än en timme. Beställ Citykartan Skurup här!

 

Citykartan Svedala innehåller en kommunöversikt och tätortskarta. Rubriker och brödtexter på svenska och engelska. Tydliga kartbilder i bra skala som visar besökare vägen till det mesta av det bästa. Citykartan Svedala är en del av ett koncept med kartor över samtliga Skånes 33 kommuner. Kartorna innehåller innovativa och moderna kartbilder med modern och tydlig layout. Fokus på shopping och butiker, hotell, restauranger, caféer, kultur och besöksmål.

Svedala är en expansiv kommun där inflyttningen till nya bostadsområden är stadig. Bygden är levande och här finns ett aktivt näringsliv. Väderkvarnarna i Aggarp och Skabersjö är välkända siluetter i landskapsbilden och de många slotten ger landskapet sin speciella karaktär. Evenemanget Sommarrock Svedala har i flera år satt vår kommun på kartan. Ridanläggningen Bökebergs GårdSturup RacewayBokskogens GolfklubbSturup Park Golfklubb och spjutpsetsen PGA of Sweden National ger Svedala kommun en unik ställning i regionen – en dynamisk plats för upplevelser.

Svedala
Med Malmö Airport inom kommungränsen och på bekvämt avstånd från Öresundsbron är Svedala tätort strategiskt belägen, just där E65 och väg 108 korsas. Av kommunens 19 800 invånare bor cirka 10 000 i Svedala tätort. Pågatågens täta avgångar samt direkttåg från Danmark med Öresundståget bidrar till känslan av storstadsregion med småstadens fördelar. Enkelt uttryckt – ett perfekt läge.

Rekreation
I Svedala kommun finns flera möjligheter till övernattning i form av hotell, bed & breakfast och bo på lantgård. Fritidsbad finns i Svedala och Bara samt i Pude sjö nära Hyby kyrka. Traktens kullar och vidder erbjuder fantastiska golfupplevelser på flera golfbanor.I Torups rekreationsområde, mitt i Bokskogen, finns motionsslingor, dusch och bastu, Statarmuseet och skolmuseet, caféer och Torups slott med tillhörande park. Skåneleden och Östersjöleden går genom kommunen.

Natur
Vår natur är rik och mångfacetterad, ja många gånger helt unik. Här finns lummiga gamla skogar, örtrika betesmarker, orkidérika kärr och ett brett spektrum av vattenmiljöer. Allt finns inrymt i ett varierat och spännande kultur- och jordbrukslandskap, där vyer över kullar, skogsdungar och sjöar avlöser varandra. Även i ett nationellt perspektiv är naturen i Svedala unik genom sitt läge i den sydligaste och klimatmässigt varmaste delen av Sverige.

Historia
Där Söderslätt övergår i det Sydskånska sjö- och backlandskapet ligger Svedala. Här har inlandsisen skapat ett varierat landskap som genom årtusenden formats av människan. Arkeologiska fynd visar att trakten varit en omtyckt plats sedan forntiden.Lindholmens borg, vid Börringesjöns nordvästra strand har stolta anor. Härifrån styrde unionsdrottningen Margrethe I, ”Kung Byxlös”, de nordiska länderna i slutet av 1300-talet. Idag finns borgkullen kvar och man kan ana vallgravarna under gräsets gröna matta. Torup är ett av Skånes bäst bevarade renässansslott. Svedala är kommunen med ovanligt många kyrkor, fl era med anor från medeltiden. Törringe kyrka omgärdas av en medeltida ringmur som har sina äldsta delar från 1100-talet.

Vid Pågatågstationen i Svedala tätort står den gamla stationsbyggnaden kvar som ett stolt minne från 1870-talet då järnvägen kom till Svedala. Med järnvägen följde ett industriellt uppsving. Socker- och tegelbruk samt tillverkning av jordbruksmaskiner gjorde att hjulen började snurra allt snabbare. I tätorten fi nns fl era tegelbyggnader bevarade, både enklare bostadshus och patriciervillor.

 Citykartan Skurup/Svedala är miljövänlig.

Kartorna trycks på ett 100 procent FSC-märkt träfritt returpapper av bästa kvalitet. Kartorna trycks i Skåne för att undvika långa transporter. Distribution sker via kartans samtliga annonsörer och samarbetspartners som Öresundsbron, turistinformationen på Knutpunkten i Helsingborg med flera. Tillgänglig för alla Skånes turistbyråer genom Kartverkets distribution.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Skurup/Svedala – Beställ Citykartan här!”