Maria Thorlund

Jag, Maria Thorlund arbetar mestadels med stengods, d.v.s. leran bränns vid hög temperatur och sintrar, blir som sten. Färgerna är dova, en färgskala som jag tycker om, även om det samtidigt blir en utmaning att skapa färgklickar som fungerar.

Min huvudsakliga inspiration kommer från naturen och att skapa liv och rörelse i både djur och kvinnokroppar är min största utmaning. Jag har bott 20 år utomlands, varav fem på landsbygden i Afrika. Dessa år har präglat mig mycket. Det känns enkelt och självklart att skulptera både nakna bröst och elefantsnablar.

Jag arbetar mestadels med stengods, d.v.s. leran bränns vid hög temperatur och sintrar, blir som sten. Färgerna är dova, en färgskala som jag tycker om, även om det samtidigt blir en utmaning att skapa färgklickar som fungerar.

Galleriet

I min lokal på Bankgatan 15 i Lund har jag både ateljé och galleri. Utställningslokalen är på 100 kvadratmeter med ca 30 löpmeter vägg och 2,5 m takhöjd. Lokalen är ljus och genomgående med flera skyltfönster ut mot Bankgatan samt rikligt med belysning. Man promenerar på tre minuter från Saluhallen på Mårtenstorget. Parkering finns vid sidan om längs Södra Esplanaden eller i parkeringshuset Dammgården på Brunnsgatan, fem minuter bort.

Öppet: vardagar 10-18, lördag & söndag 12-16

Hyr den plats du önskar!

Konceptet med hyrgalleri är enkelt och beprövat. Det finns fem definierade platser om ca 5 löpmeter vägg, och man hyr så många platser man vill. Utställningsperioderna vara knappt två veckor – med vernissage på lördag och nedplockning kl 16 på torsdagen i veckan efter. Man håller själv i sitt vernissage, bidrar med marknadsföring och passning, och betalar ingen provision på försäljningen. Eftersom jag själv jobbar i ateljén en stor del av tiden så delar vi på passningen.

Samlingsutställningar på tema

Var tredje utställningsperiod är en samlingsutställning med ett tema, där alla konstformer är välkomna. Vernissagen blir ett jippo av större karaktär. Här betalar man en liten avgift och passar vanligtvis 2-4 timmar totalt då vi ofta är 15-20 utställare. Som princip garanterar jag endast ett verk per person, men i verkligheten brukar utställarna få upp tre alster i snitt.

Villkor

Kostnad för att ställa ut i tretton dagar är 1 960 kr (+moms) för 5 meter, och 500kr (+moms) för en samlingsutställning. Priserna gäller för 2016. Om du är intresserad, skriv till mig på maria.thorlund@telia.com. Planlösning, karta och fotografier finns på Facebook.

Hängning: Torsdag innan vernissage, kl 16, när du hyr din vägg. Temautställningarna hänger jag själv.

Passning: Jag passar måndag, tisdag, onsdag 10 – 16. Utställarna passar måndag, tisdag, onsdag 16 – 18, samt torsdag – söndag. Detta betyder totalt 46 timmar under en period, fördelat på dem som ställer ut.

  • Adress: Bankgatan 15, 223 52 Lund
  • Telefon: 0733-621 996
  • Hemsida
För GPS navigering, klicka på Google loggan ovan så hittar du rätt!